Loading Догађаји

ReCap – Regional Capital Market Conference 2018

*Prijavi se OVDE!

DRUGA REGIONALNA MARKET KAPITAL KONFERENCIJA – ReCap

 1. i 17. maj, Beograd

ZAŠTO ReCap

Potencijali preduzetničke i startap scene u Srbiji prepoznati su na međunarodnom nivou i zainteresovanost stranih investitora za ulaganje njih je nesporna. Uporedo sa tim, kod stranih investitora postoji i sumnja u spremnost domaćih spartapa za međunarodne poduhvate zbog nedostatka podrške lokalnog ekosistema, odnosno početne validacije. Bitni akteri koji čine preduzetnički ekosistem, kao što su domaći investitori, kompanije, banke, institucije sistema, imaju mogućnost da preduzetnicima daju kredibilitet pred stranim investitorima.

Stoga će ReCap konferencija 2018. biti posvećena upravo otvaranju prostora za povezivanje lokalnih validatora sa preduzećima i startapovima, a potom i povezivanju preduzeća i stranih investitora.

CILJEVI ReCapa

ReCap ima cilj da s jedne strane preduzeticama/ima pomogne da brže usvoje “know-how” neophodan za osvajanje stranih tržišta (poznavanje tržišta, razvijanje biznis modela za rast na određenim tržištima, sklapanje kontakata sa glavnim akterima na tim tržistima i obezbeđivanje kapitalnih sredstava), a sa druge da ohrabri strane investitore u efikasnom sklapanju strateških partnerstava i spremnosti za investiranje u preduzetnički ekosistem Jugoistočne Evrope.

Dakle, glavni cilj predstojeće konferencije je povezivanje startapova i preduzeća, biznis anđela i žena koje se bave preduzetništvom, preduzetnika, mentora, poslovnih partnera i potencijalnih (Impact) investitora iz Srbije, sa Zapadnog Balkana, iz Italije, Izraela i Sjedinjenih Američkih Država.

BENEFITI KOJE PRUŽA ReCap

Konferencija je jedinstvena prilika da:

 • Kao startapi i preduzetnici naučite šta je ključno za uspešan rast startapa, povežete se sa ljudima sa kojima možete konkretno sarađivati, ojačate i proširite podršku za građenje ličnog biznisa.
 • Kao kompanije i bitni akteri iz lokalnog ekosistema utvrdite koje benefite ostvarujete kada podržavate rast startapa i preduzetnica/ka
 • Kao profesionalci saznate više o tome kako možete da uložite u preduzetnice/ke i koje benefite to donosi vašem biznisu

KOME JE ReCap NAMENJEN

ReCap konferencija namenjena je svim članovima ekosistema koji su već pokrenuli sopstveni biznis ili nameravaju da se uključe u razvoj uspešnih startupa, a to su:

 • Organizacije koje pružaju podšku startupima i preduzetnicima
 • Biznisi koji žele da sarađuju sa startupima
 • Mentori i mreže mentora
 • Lokalni i internacionalni akteri koji žele da saznaju nešto više o praksi investiranja u startupe
 • Startupi i preduzetnici u sledećim oblastima: tehnologija proizvodnje hrane, poljoprivredni biznisi, energija, ekologija, tehnologija, obrazovanje i društvene mreže
 • Žene preduzetnice i osnivačice koje pokreću i razvijaju svoj biznis

ReCap konferencija kreiraće jedinstvene prilike za povezivanje  startapova sa kompanijama; agribiznisa sa startapovima; preduzetnica i IT biznisa; biznis anđela i lokalnih/međunarodnih fondova; međunarodnih i lokalnih biznisa, kao i za stvaranje mnogih drugih veza ključnih za razvoj startapova, koji pak doprinose razvoju lokalne, regionalne i internacionalne ekonomije.

PREDAVAČI

Paola Perini | Impact investor

Marco Nannini (Impact Hub Milano) | CEO & Impact investor

Ilanit Kabessa | Impact investor

Will Carlin (Speakable) | Founder and CEO

Bob Osborne (The Osborne Group) |  Principal & Impact investor

Maja Živanović (EY) | Markets&Business Development Director for Serbia, Bosnia and Montenegro

Gordana Danilović Grković (Science Technology Park Belgrade) | Manager

AGENDA

 1. maj, 9-18h

Otvoreno za sve

Prvi dan biće ReCap-a posvećen je kreiranju prilika za razvoj partnerstava i pružanju kvalitetne podrške startapovima. Investitori, preduzetnici, mentori, partnerske organizacije, biznisi i startapovi iz Srbije, sa Balkana, iz Italije, Izraela i Sjedinjenih Američkih Država nastupiće kao govornici i treneri, ali prvenstveno će biti tu zbog ličnog upoznavanja sa preduzetnicima i osnivačima startapova iz Srbije. Konektovanje na događaju biće fasilitovano kako bi se maksimalno osiguralo građenje odnosa i međusobno povezivanje među učesnicima.

Očekujte da ćete upoznati preko 100 preduzetnika, mentora, investitora i influensera, a vrata Naučno Tehnološkog Parka biće otvorena za sve.

 

 1. maj, 10-18H

Ukoliko niste član/ica Impact Hub-a, kotizacija iznosi 69€+PDV

Drugi dan ReCap-a biće posvećen startapovima, ženama preduzetnicama, biznis anđelima i mentorima koji su članovi Impact Hub-a Beograd i partnerskim organizacijama. Aktivnosti će biti realizovane kroz mentorske sesije za startapove, tri sata masterclass radionica (prakse biznis anđela, razvoj partnerstava, pitching, razvoj poslovanja za žene preduzetnice) i namensko umrežavanje.

Mentori, međunarodni preduzetnici i investitori koji će držati radionice, između ostalih su: Marko Nanini (Marco Nannini) – biznis anđeo; Vil Karlin (Will Carlin) –  guru za komunikaciju @ NIU); Ilanit Badesa (Ilanit Badessa) – osnivač i investitor; Robert Ozborn (Robert Osborne) – stručnjak za prikupljanje sredstava.

Za drugi dan se možete prijaviti na sledeće Masterclassove:

 • Masterclass 1 – Kako postati biznis anđeo – Prijava je OVDE
 • Masterclass 2- Prikupljanje sredstava za startape i biznise – Prijava je OVDE

 • Masterclass 3 – Tri tajne dobre prezentacije – Prijava je OVDE

 • Masterclass 4 – Kako izgraditi partnerstvo između startapa i korporacije – Prijava je OVDE

*Prijavi se OVDE za prvi dan!

Date
May 16th - May 17th
Time
17:00 - 17:00
Location
ReCap - Regional Capital Market Conference 2018