Loading Догађаји

SxSE Jazz | Video Killed the Radio Star: A 1950’s Murder Mystery

Pridružite nam se u Impact Hub-u za noć ubistva, intriga i dobrih starih rokenrol hitova iz 1950-ih! Ove nedelje vas očekuje specijalno izdanje SxSE Jazz-a na kom će domaćin biti naša draga članica Abigail Inman koja je za vas pripremila jednu posebnu SxSE Misteriju!

(Napomena: Ukoliko ste zainteresovani da se igrate sa nama, popunite sledeću: FORMU)

Godina: 1952.

Mesto: srce Jugoslovenske prestonice u kome je smeštena radijska stanica Radio Beograda.

Zgrada nije samo centar beogradske transmisije – već je i mesto okupljanja beogradske elite. Mesto na kom nastaju saradnje i tračevi, gde se formiraju gradske zvezde i na kome se mogu naći sve glavne beogradske „face“. Ako želite najnovije vesti o tome šta se dešava širom sveta, radio stanica je mesto gde ćete ih pronaći.

Ali na beogradskom radiju dolazi do problema. Komunistički senzori su svuda, a radio tim je zabrinut da su ih neke od njihovih liberalnijih ideja stavile između dve vatre. Želja mladog muzičara Đorđa Marjanovića je da bude otkriven, ali mu je njegov nemilosrdni stav stvorio i neke neprijatelje. Elvisova groznica zahvatila je svet, a beogradski „električari“, kako sebe nazivaju, razaraju rokenrol scenu i nerviraju svoje roditelje. Ako mislite da je sve to loše – stvari će postati mnogo gore.

Ako nikada ranije niste bili na tematskoj zabavi rešavanja ubistva, otkrićemo vam neka pravila – za vreme trajanja zabave, vi ćete biti neko sasvim drugi. Možda ćete biti domaćin beogradske radio emisije, pokušavajući da ljudima iz Jugoslavije pružite vesti i muziku koju zaslužuju. Možda divlji mladi električar opsednut Chuck Berrijem. Možda ste ambiciozni muzičar koji traži da nađe svoj veliki nastup. Šta god da je, imaćete novo ime i ličnost za vreme trajanja zabave. Imaćete osnovne informacije o tome ko ste, pitanja koja ćete pitati druge likove na zabavi i ciljeve koje ćete pokušati da dostignete. U jednom trenutku doći će do ubistva. Vaš zadatak je da do kraja večeri otrkijete ko je ubica!

Biće grickalica, osveženja i misterije!

Ovo definitivno neće biti tipičan SxSE petak u Impact Hub Belgrade, ali neke stvari su isuviše dobre da bi se menjale. Tako će osveženje i ovog petka biti sjajno vino naših dragih prijatelja: Vinarija Komuna i Vinarija Yotta ,ali i Kaš pivo.

Kostimi 1950-ih nisu obavezni, ali su sjajni za izlazak iz zone komfora i ulazak u ulogu! Za sva dodatna pitanja pošaljite mail na abi.e.inman@gmail.com.

Date
Jul 26th
Time
17:00 - 20:00
Location
Impact Hub Beograd
Organizer
Impact Hub