Loading Догађаји

How Do Startups From Serbia Access Resources in Silicon Valley?

5. mart, 16-18h @Impact Hub Belgrade
Meetup #1: powered by Gaia Montelatici & Nenad Moslavac
How Do Startups From Serbia Access Resources in Silicon Valley?
Prijava: https://share.hsforms.com/1EB3gnmeLSdi4o_8MIRhRng21ol5

Startapovi u Srbiji imaju veliki tehnički talenat i ambiciju da stignu do svetskih tržišta. Grade i razvijaju rešenja koja imaju potencijal za skaliranje, ali privlačenje investitora i kupaca im je najveći izazov. Uz to, šanse za prikupljanje kapitala i pristup resursima za iznošenje ovih proizvoda na tržište na kome mogu skalirati su veoma mali ako pričamo o startapima koji posluju iz Srbije.

Kupci na velikim tržištima su zahtevniji, traže vrlo sofisticirana, specifična rešenja za svoje probleme. Takva rešenja teško mogu da razviju startup kompanije iz Srbije. Dakle, da bi uopšte bili u prilici da privuku investicije iz Silikonske doline, startapovi iz Srbije moraju da razumeju, razmišljaju i deluju poput startapa iz Silicijumske doline. Šta GO BIG zaista znači? Šta treba da usvojimo iz Silicijumske doline? Kako da znamo ko nas zaista može povezati sa pouzdanim resursima u SAD-u da bismo razvijali naše startapove?

U prvom u nizu meetup-ove koje će organizovati Gaia Montelatici i Nenad Moslavac, ugostiće Maju Zečević PHD, MPH – osnivačicu i izvršnu direktoricu ženskog health startapa i biomedicinsku naučnicu. Živi na području San Francisko zaliva i bila je u cipelama mnogih osnivača startapa koji prikupljaju kapital. Sada je investor partner i startap savetnik. Strateški usmerava osnivače startapova kako da na pravi način dođu do fondova, izađu na tržište i skaliraju.

Gaia M. i Nenad M., osnivači Impact Hub Belgrade, tokom godina stekli su značajno iskustvo radeći sa startap kompanijama, poslovnim savetnicima i investitorima u Srbiji i inostranstvu. Sada pokreću novi poduhvat koji će omogućiti sprskim startapima pristup veštinama, stranom kapitalu i tržištim i zaista doprineti ekonomskom razvoju Srbije. U bliskoj saradnji sa partnerima u SAD-u, Gaia i Nenad investiraće u startap kompanije, pripremiti ih za prikupljanje kapitala u Silicijumskoj dolini, pružiti smernice u proizvodnim, tehnološkim i tržišnim strategijama i dekodirati kulturne razlike radi uklanjanja kulturne pristranosti. Drugim rečima, ukloniće ključne prepreke koji sprečavaju startape u Srbiji da postanu globalni.

Dođite da saznate sve o ovoj veoma bitnoj temi! Događaj će biti održan 05. 03. u 16 časova u Makedonskoj 21. Ulaz na događaj je slobodan, a svi zainteresovani svoje mesto mogu rezervisati prijavom putem OVE FORME.
Date
Mar 5th
Time
16:00 - 18:00
Location
Impact Hub Beograd