Premium Food Design Hub

Glavni cilj projekta je poboljšati kvalitet proizvoda malih i srednjih preduzeća u oblasti prerade poljoprivrednih proizvoda iz sekora voćarstva i povrtarstva i povećati prodaju na domaćem tržištu i lancu HoReCa putem uspešnije distribucije, dizajna, inovacije u proizvodnji ili sl.

U samom projektu učestvovalo je 5 kompanija koje se bave preradom prehrambrenih proizvoda visoke vrednosti iz segmenta prerade voća I povrća za svaki od njih napravljen je plan edukacija u skladu sa njihovim potrebama. Program je obuhvatio:

  • Edukacija u oblasti dizajna proizvoda, kvaliteta proizvoda, prodaje i komunikacija
  • Mentorstvo u oblasti koja je definisana kao problem proizvodjača
  • Rad sa startapovima na praktičnom rešavanju problema
  • Izlaganje proizvoda na sajmu degustacije hrane u Novembru 2018
  • Povezvanje sa potencijalnim kupcima, retailerima i drugim zainteresovanim stranama

Premium Food Design Hub (Dizajn hub za premijum hranu) podržan je od strane USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Kompanije koje su učestvovale u programu:

Olda group je kompanija koja najbolje organske plodove proizvedene na sopstvenoj farmi pakuje u Premium Organske gotove proizvode. Proizvodimo premium sertifikovane organske proizvode. Da bismo obezbedili vrhunske organske proizvode lično brinemo i nadgledamo sa puno pažnje stvaranje finalnog proizvoda.

Yeetz – Super Crops d.o.o je osnovan 2016.godine sa idejom da tržištu ponudi zdrav, moderan i zabavan model u segmetu hrane. Pošto smo brižni roditelji, rodila nam se ideja da za decu napravimo jedinstven slatkiš i nutritivno bogatiji slatkiš povezan sa IT svetom. Nazavli smo ga Yeet! što znači Cool!

Calina – Nas cilj je prvenstveno bio povecanje vrednosti izvoza bobicastog voca kroz pripremu gotovog proizvoda i sto kraci put do krajnjeg korisnika. Nakon otkrica namene vocnih pirea i razlicitih primena u HORECA segmentu, fokus kompanije je bio na specijalizaciji kompanije za pakovanje i distribuciju vocnih pirea sa najvisim kvalitetom po konkurentnim cenama, u Srbiji i regionu.

Kiselo & Slatko sokovi su prirodni sokovi od 100% voća, proizvedeni bez dodavanja konzervansa, šećera, vode ili bilo kakvih aditiva. Namenjeni su svima koji žele da uživaju u punom, pravom ukusu voća.

Aguara Chocolate je zanatska radionica čokolada izrađenih i zapakovanih rukom, u uvek ograničenom broju, u uvek ograničenoj seriji, kako bi svaki, i najmanji komadić bio savršen i savršeno ličan.Nastala iz posvećenosti ukusu, emociji, životu, radu i detaljima, sve do savršenstva.

Da li imate nekih pitanja ili želite da učestvujete u sličnim programima u okviru Impact Hub-a?

Pozovi nas na
011 408 255

ili nam se javi mailom
belgrade@impacthub.net