Sada je vreme! – 1, 2, 3 i skočimo u (vazdušne) talase!
9 августа 2019 - belgrade

Gotovo da je poslovica kako jedan dan u Impact Hub-u vredi kao tri uobičajena. Kao tim posvećeni smo podržavanju i razvoju startup ekosistema od početka. Tokom cele godine ugošćujemo mentore, investitore i stručnjake iz različitih industrija i polja. Jednom godišnje to nazivamo Recap i nastojimo da prikažemo talenat koji nas je oduševio tokom godine. Za ruku uzimamo svetski priznate stručnjake i približavamo ih lokalnoj poslovnoj zajednici, a zatim ukazujemo na sve načine kako novonastale veze mogu doneti uticaj na ovaj svet. Slušamo pažljivo. Izazivamo. Veselimo se. Držimo se ruku pod ruku. Puštamo. Slavimo. Ulazimo u živote naših startup-era poput porodice i vodimo ih sa razumevanjem da i mi učimo, takođe. Obećavamo da ćemo tako nastaviti i upravo to stvara odnose poverenja.

Ovaj podcast izazov je za nas, takođe. To je drugačija vrsta izloženosti. Želeli smo izazvati sebe. Takođe, želeli smo nastaviti voditi uz primere. U proteklih šest meseci, pristupili smo digitalnim medijima sistematski. Od februara do aprila, u okviru programa Media Jam, testirali smo model izgradnje održivih digitalnih medija, posebno podcasta, uz poslovno modeliranje kojem će prvaci zajedno doprineti. Ugostili smo prvi podcasting Hackathon ikad sa 18 timova koji su učestvovali. Divili smo se kreativnosti i revnosti ljudi. Učili smo o kreativnom procesu od najstrastvenijih autora. Proslavili smo neverovatno inspirativne pobednike… a onda smo nastavili s radom. U 6 meseci sarađivali smo sa preko 20 autora i timova za podcasting, razvijajući njihove poslovne veštine i podučavajući ih o njihovim individualnim potrebama. Izgradili smo dva podcasting studija.

Otišli smo koliko je to moguće, a da sami nismo zgazili u ovaj medijum. Stoga smo odlučili da to promenimo. Rezultat je podcast „Startup – put uspeha“ koji će biti pred vama svake srede. Ovo je naš pokušaj izgradnje digitalnog audio prostora koji zvuči, izgleda i liči na nas. Želimo voditi razgovore koji nas neprestano teraju da se zapitamo o statusu quo. Želimo vas i pozvati na ove razgovore. Voleli bismo da se osećate ugodno i da se takođe zabavljate. To je za nas dragoceno. Ti razgovori su ono što čini Impact Hub. Preseci veštine, iskustva, znanja i volje za deljenjem su stvari koje tražimo svakodnevno. Pokretanjem ovog podcasta, nadamo se, takođe, da ćete nam se pridružiti u ovoj slavnoj trci.

Dakle, uskočimo pravo u ovu beskrajnu audio zemlju čuda. Neke od tema koje ćemo obrađivati ​​su digitalni mediji, preduzetnice i osnivačice, i digitalna nauka. Domaćini će se menjati, razgovori će i dalje ostati. Želimo osvetliti razgovor. Razmenu. Uhvatiti kratkotrajni značaj situacije gde je dvoje ljudi uzbuđeno zbog ideje.

Ako ste startap, bićete inspirisani da saznate više i nadamo se da ćemo imati priliku da vas upoznamo. Ako ste investitor/ka, nadamo se da ćemo vas dočekati u našoj rastućoj i raznolikoj zajednici vernika u startup-ove. Ako ste poslovna osoba koja traži „pick me up“ za vreme ručka, imamo par stvari koje bismo voleli da vas pitamo i probamo sa vama. Ako ste usputni slušalac, možda potpuno izvan ekosistema, dobro, dobrodošli! Ovo je dobro mesto za početak! Odslušajte, a zatim krenite na našu INTERNET STRANICU kako biste saznali više o nama i svim načinima na koje bismo mogli biti deo vašeg poslovnog puta.

PRe nego što krenemo, moramo zatražiti vašu pomoć – budite glasni! Želimo čuti šta mislite. Ono što mi obećavamo sa ovim podcastom: biće zabavno. Slušaćete nove ljude, nove perspektive i nove ideje. Bićete izazvani da uradite nešto nakon slušanja.

Ovo su nešto drugačije stvari koje takođe obećavamo:
  • Isprobavaćemo stvari
  • Neke od naših ideja neće biti baš dobre
  • Neke od naših ideja će biti jako loše
  • Neke od naših ideja će biti sjajne i ostaćete u čežnji za epizodom koja izlazi sledeće srede

Sve ovo znači da ćemo prema podcastu postupati kao prema svemu drugom – otvorenom prostoru i pejzažu mogućnosti. Podcast će se razvijati sa nama samima, našim gostima i vama. Možda je i najveće obećanje da će i dalje rasti, pretvarati se i menjati – nikada neće biti isti.

Nije li to tačno ono što nas zanima?

IMPACT HUB BELGRADE POKRENUO JE SVOJ PODCAST – SAZNAJTE VIŠE O NJEMU OVDE!

 

Autor: Andreja Koršič, 9. avgust 2019.

Prevod sa engleskog jezika: Jana Jovanović